De Reni 100 voorfilter aangepast: 3 grote voordelen - Reni
top

Nieuwsbericht

Home Nieuws De Reni 100 voorfilter aangepast: 3 grote voordelen

De Reni 100 voorfilter aangepast: 3 grote voordelen

vrijdag 15/06/2018

De voorfilter is een essentieel onderdeel van je regenwaterinstallatie. Het houdt immers al de bladeren en ander vuil tegen dat meekomt met het regenwater via de dakgoot en draagt zo rechtstreeks bij tot het verkrijgen van proper regenwater.

Indien de voorfilter er niet zou zijn, komen alle bladeren in de regentank terecht en beginnen deze te rotten met verkleurd water en een vieze geur tot gevolg. Bij een Reni installatie wordt de voorfilter altijd voorgemonteerd geleverd. Dit verhoogt het gebruiksgemak en scheelt in plaatsingsuren.Tot nog toe werd deze in de regentank zelf geplaatst, maar voortaan wordt deze in het verhoogstuk van het reservoir gemonteerd. Dit heeft 3 grote voordelen.

 1.  Controleren van voorfilter wordt kinderspel

  Het eerste voordeel van het hoger monteren van de Reni100 filter is dat inspectie een pak eenvoudiger wordt. Tijdens de herfstperiode moet de voorfilter extra gecontroleerd te worden. Een ophoping van vuil haalt immers het rendement naar beneden. Door de voorfilter vlak onder het gietijzeren deksel te plaatsen, wordt deze inspectie nog eenvoudiger.
   
 2. Bespaar meer op je waterfactuur

  Door het verplaatsen van de voorfilter creëer je meer volume in de regentank. Vroeger werd de voorfilter in de tank zelf geplaatst, wat een impact had op de totale regenwatercapaciteit. Door deze uit de tank te halen en in het verhoogstuk te plaatsen, komt er extra volume vrij dat opgevuld kan worden met gratis regenwater.
   
 3. Aansluiten op riolering wordt eenvoudiger

  Ten slotte heeft de gewijzigde montage een impact op de aansluiting van de voorfilter op de overloop naar de riolering. Bij de aansluiting op de riolering moet rekening gehouden worden met zowel de diepte van de rioolaansluiting, als de diepte van de regenpijp, afkomstig van de dakgoot. Indien de rioolaansluiting te hoog zit, kan dit zorgen voor extra moeilijkheden tijdens de plaatsing van de regenwaterinstallatie of in het slechtste geval, de installatie onmogelijk maken. De hogere montage van de Reni100 filter voorkomt dit probleem. Er moet nu minder diep gegraven worden om toch nog tot een voldoende grote aansluitingshoek te komen.

Kortom, er zijn niets dan voordelen bij deze wijziging. Kom zelf een kijkje nemen op onze website, in onze toonzaal te Gent en ontdek welk regenwaterpakket van Reni bij jou past.