De Vlaamse Renovatiedag - 2018 - Reni
top

Nieuwsbericht

Home Nieuws De Vlaamse Renovatiedag - 2018

De Vlaamse Renovatiedag - 2018

Zaterdag 26/05/2018

Tijdens de Vlaamse Renovatiedag op zondag 27 mei openen tal van renovaties hun deuren. Je kan er ontdekken hoe je een uitgeleefd pand kan omtoveren tot een gebouw met een ziel. Verbouwplannen? Dan is dit het ideale moment om na te denken over regenwaterrecuperatie,  een duurzame oplossing en je bespaart tot 58 % op jouw drinkwaterfactuur.

De editie van 2017 leerde ons dat :

  • 15 % van (toekomstige) verbouwers niet voldoende geïnformeerd was over het hergebruik van regenwater en daarom de integratie van een regenwaterput volledig overliet aan de architect.
     
  • 25 % was technisch gezien niet op de hoogte, maar koos wel voor specifieke gebruikstoepassingen voor regenwater. Dit houdt in dat ze regenwater gebruiken voor het spoelen van het toilet, het schoonmaken van de woning en het wassen van kleren.
     
  • Aangezien veel verbouwers graag zelf hun handen uit de mouwen steken, is het niet verwonderlijk dat maar liefst 35% van de ondervraagden actief betrokken was bij het ontwerpen van hun installatie.

Benieuwd naar een van onze projecten? Of heb je duurzame verbouwplannen? Snuister dan zeker eens rond op onze website of breng een bezoekje aan onze toonzaal. Prangende vragen kan je ook altijd hier stellen.