Lenteschoonmaak: ook voor je regenwaterput een must - Reni
top

Nieuwsbericht

Home Nieuws Lenteschoonmaak: ook voor je regenwaterput een must

Lenteschoonmaak: ook voor je regenwaterput een must

woensdag 23/05/2018

Na een lange koude winter heeft de lente ons al enkele dagen verwend met prachtig weer. Dit is het ideale moment voor het onderhoud van je regenwaterput.
Zo voorkom je niet alleen veelvoorkomende kwaaltjes zoals vuil of stinkend regenwater, maar je zorgt er ook voor dat je regenwaterput en –pomp optimaal blijven werken.

Tekstvak: 1.	Leeg je put en verwijder slib op de bodem
2.	Reinig je filter en vervang je filterpatroon 
3.	Vul je sifon op met water bij droogte

 

 

 

Je regenwaterput onderhouden doe je zo
Een regenwaterput vraagt nauwelijks of geen onderhoud. Toch is het belangrijk om van tijd tot tijd enkele stappen te ondernemen om een goede werking en waterkwaliteit te garanderen. Kleine vuildeeltjes zoals zand zinken naar de bodem waar ze een sliblaag vormen. Bij Reni adviseren we je om elke 3 jaar je regenwaterput leeg te pompen (best in de zomer wanneer de waterstand het laagst is) en deze laag te verwijderen. Wie dit doet, kan van de gelegenheid gebruik maken om de wanden van de regenwaterput te reinigen. Gebruik hiervoor zeker geen hogedrukreiniger of chemicaliën.

Om slibvorming in je regenwaterput zo beperkt mogelijk te houden, adviseren we het plaatsen van een voorfilter. Onze RENI 100 voorfilter werd onlangs aangepast. Hier lees je welke voordelen deze voor jou  kan hebben.  

SOS Stank
Stinkend regenwater is een veel voorkomend probleem en kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen een droge sifon of een verstopte filter aan de basis liggen. Wanneer het heel lang droog blijft is het daarom aangewezen de sifon op de overloop van de put te vullen met water. Maar ook een (na)filter kan voor geurhinder zorgen. Het schoonmaken van de filter en het vervangen van de filterpatronen helpen je al een eind op weg.

Toch is het niet altijd zo gemakkelijk. Soms willen bouwers een te grote put in verhouding tot het gebruik ervan. Deze overdimensionering zorgt ervoor dat er te weinig vers water in de put komt, wat kan zorgen voor geuroverlast.
Kamp je na voorgaand advies nog altijd met stinkend regenwater? Dan kan je een nafilter met actieve kool plaatsen. Deze filter zorgt voor een ontkleuring en ontgeuring van het regenwater.

Nood aan meer advies?
Op onze website vind je een handig overzicht met alle acties die je kan ondernemen om je regenwaterput te onderhouden. Heb je nog vragen?
Of bekijk je graag alles eens van dichtbij en wil je persoonlijk advies? Bezoek dan onze toonzaal of stel je vraag hier.