Reni/nieuws/Renovatie-meer-dan-enkel-energie
top

Nieuwsbericht

Home Nieuws Renovatie: Meer dan enkel energie

Renovatie: Meer dan enkel energie

vrijdag 31/03/2017

Medio 2015 werd de conceptnota voor het Renovatiepact een feit. De Vlaamse Regering ontworp een coherent actieplan tot een sterke verhoging van de renovatiegraad van het Vlaams woningpatrimonium en de optimalisering van de energieprestatie ervan tot het bijna-energieneutraal niveau. Hieruit werd het renovatieadvies geboren dat binnenkort (najaar 2018) zal worden zal worden opgesplitst in twee types: enerzijds het EPC+ bij verkoop of verhuur van de woning en anderzijds het renovatieadvies bij het verbouwen van een woning.

Een heikel punt is dat – ondanks de naam ‘renovatie’ - de focus hierbij grotendeels op het aspect energie en isolatie ligt. Daardoor komen tal van andere, minstens even essentiële vragen totaal niet aan bod: de bouwfysische staat van de woning, de ligging en oriëntatie, het comfort van de bewoners, de toegankelijkheid en natuurlijk ook de waterbesparing en het –hergebruik. Het NAV (Netwerk Architecten Vlaanderen) pleit daarom voor de invoering van een nieuw deskundigenprofiel ‘de renovatie-adviseur’ die van alle markten thuis is.

DE REGENWATER-ADVISEUR

Het is niet evident en zeker niet voor het aspect waterhuishouding om aan alle regelgeving en technische vereisten te voldoen. Naast de renovatie-adviseur introduceert Reni daarom ‘de regenwater-adviseur’. Reni denkt duurzaam en in het belang van de (ver)bouwer. Wij houden niet alleen rekening met de wettelijke vereisten rond water, maar ook met de voorkeur van de bewoners en hun gebruiksgemak op lange termijn. Daarom wordt het materiaal van het regenwatersysteem buiten (grondwerken) en het materiaal binnenshuis (sanitaire installatie) goed op elkaar afgestemd en komt de (ver)bouwer niet voor verrassingen te staan. 

Een regenwaterinstallatie van Reni is een all-in-one pakket, met put, pompsysteem, voorgemonteerde filter met vertraagde inloop en vlottende aanzuiging

Laat u adviseren in onze toonzaal of probeer ons advies in enkele klikken uit.