Bereken uw besparing
top

Toepassingen en besparing

Home Particulier Toepassingen en besparing

Voor welke toepassingen kan u regenwater gebruiken?

Regenwater kan u gebruiken voor laagwaardige toepassingen: WC-spoeling , wasmachine, tuin, schoonmaak. U gebruikt het beter niet in de keuken of voor persoonlijke hygiëne (bad, douche …), aangezien de kwaliteit nooit 100% gegarandeerd is. In principe hebt u voldoende regenwater voor de gebruikelijke toepassingen, want jaarlijks is er na verdamping zo’n 750 liter per vierkante meter beschikbaar.


 

Duid aan waarvoor u regenwater wil gebruiken en bekijk welke besparing dit opbrengt.

Een regenwaterinstallatie van Reni bezorgt u geen bodemloze put, maar een interessante en duurzame oplossing met de blik op de toekomst. Door het gebruik van regenwater, (be)spaart u immers heel wat. Niet enkel het milieu, maar ook op uw waterfactuur.
Bereken hieronder hoeveel u kan besparen door te kiezen voor een Reni regenwaterpakket.

Gemiddelde besparing op uw waterfactuur

0

Regenwater gebruiken heeft heel
wat voordelen

  • Regenwater valt gratis en in België meer dan voldoende uit de lucht.
  • Door regenwater te gebruiken voor toepassingen die geen drinkwaterkwaliteit vragen (toilet, was, …) verbruikt u minder kostbaar drinkwater. Dit is goed voor de grondwaterreserves en voor uw factuur.
  • Omdat regenwater doorgaans zacht is, gebruikt u minder wasmiddel.
  • Regenwater bevat minder kalk, uw kamerplanten knappen daarvan op.
  • Door regenwater op te vangen en te hergebruiken en dus niet rechtsreeks naar de riolering af te voeren, belast u het rioleringsstelsel minder. Zo is er minder kans op overstromingen en is het beter voor het zuiveringsproces van het afvalwater.
  • Soms heb je recht op een subsidie